17 January 2011

EGO

Apa sebenarnya yang dinamakan EGO???

Bila kita tak luahkan perasaan, itu dinamakan EGO???

Bila kita pendam semua perasaan kita, itu dinamakan EGO???
Bila kita control perasaan supaya tidak terlalu ketara, itu dinamakan EGO???
Sebenarnya aku sendiri tak memahami definasi EGO...
Bagi aku setiap manusia mempunyai definisi EGO yg berbeza...
Aku merasakan itu hanya perasaan takut untuk dikecewakan tapi kebanyakan orang mengatakan ianya EGO...
Aku control perasaan gembira kerana takut apa yang aku harapkan tak menjadi, itu dinamakan EGO???
Aku control perasaan marah kerana tak nak ada yang terasa hati, itu dinamakan memendam perasaan???
Bukan EGO ke???
Sebenarnya apa definisi EGO???
Aku perlu tahu apa yang dinamakan EGO...

Tolong bantu...bg jwpn y sbnrnya..

16 January 2011

AKAK adik NAk CokLAT..

CABUTAN BERTUAH SEMPENA PEMBUKAAN BLOG ini

*DUNIA BELIBELAH*


Syarat-syarat :
 
*Hanya follow blog ini-dh follow dh
*beralamat di Malaysia sahaja.-yup, duk ganu(terengganu)
*copy paste gmbr diatas dan sila tinggalkan komen link duniabelibelah di bawah...-ni pun dah

Adialuvluze : My First GA

Rse tertarik nk join GA ni lak...
mcm kna sampuh...hehehe
sampuh apa,aku pun x thu

ni syarat nya





1. Warganegara Malaysia yang sah -yap ,SAYA wargenegara MALAYSIA

2. Lagi best kalo leh jadi follower aku ^___^ - Dah follow dh,dgn rela ati.

3. Sila copy paste pic di atas dan diletakkan di sidebar korang beserta link ke entry ni dengan tajuk : Adialuvluze : My First GA - dh  letak dh kat blog kite.

4. Kalo dah join, tinggalkan komen korang kat SINI beserta ngan link korang utk n3 ni (supaya senang aku nak trace balik)-tingal dh komen kat blog adialuluze

5. 3 bloggie bertuah akan dipilih secara rawak.Nak tau hadiahnye? Tunnngggguuuuu ^_^

6. Tarikh Tutup : 28 Feb 2011

7. Nak Tag kengkawan pun blh je (Tp biarlah kwn tu tau yee)
Tag safari jer la..kwn 1 kepala.

11 January 2011

kerje...kerje...kerje


Muko poyo

Hmmmm mengeluh panjang aku d buatnya dgn N3 
kerje...kerje...kerja

sejak ketiadaan bos aku (pgwi sistem maklumat),aku la kna abil alih keje bos buat sementara waktu,sblum ada org bru y abil alih tmpt dia,mmg penat sgt2 la, buat keje 2 dalam 1,keje aku kna buat n keje bos aku kna buat gak...bos aku skng sbung stdt peringkat t'tingi PhD. dekat UKM skng ni dlm bidang IT slma 3 thun,dia dpt full biasiswa,mmg hapy sgt2 la dia mse dpt surat tawaran ari 2 aku tgk,
Skng ni aku mcm lipas kudung d buatnya,semua perkara y melibatkn IT aku kna buat n abil tahu.Mmg penat sgt2.Kire luahan ati kat blog aku sendiri,hehehe..aku arap sgt2 org d sekeliling aku dpt memahani n bgi sokongan kat aku.

10 January 2011

AJL25

Taniah aku ucapkan pada y berjaya,y x berjy tahun depan bo cuba lg..

Result Ajl 25


Juara AJL25


!
!
!

Ni la juaranya

Ana Rafali [ Lagu Tolong Ingatkan Aku - Ana Rafali]



Ana Raffali – Tolong Ingatkan Aku Lirik
Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan aku


Anugerah Juara Lagu AJL 25 -  Naib Juara 

Meet Uncle Hussain + Black [ Lagu Drama King – Taja/Teja/Meet Uncle Hussain]


Anugerah Juara Lagu AJL 25  – Tempat Ketiga

Hafiz [ Lagu Noktah Cinta - Ajai/Sheikh Qalam/Hafiz AF7]


Anugerah Juara Lagu AJL 25 -  Vokal Terbaik

Hafiz [ Lagu Noktah Cinta - Ajai/Sheikh Qalam/Hafiz AF7]


Anugerah Juara Lagu AJL 25 -  Persembahan Terbaik

Faizal Tahir [ Lagu Hanyut - Audi Mok/Faizal Tahir/Faizal Tahir]

06 January 2011

"GiveAway EdY : Awak Busuk!"...

Aku dapat tag nie dari safari09.. so layan jer la. mana la tau kot2 ada rezeki nak menang kan.. GA nie dibuat oleh edy, antara blogger yg femes gak nie..

1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "GiveAway EdY : Awak Busuk!"...
- Done - 



2. Jadi follower blog ini...

- Done, siap ngn bukti lagi hokey -


3. WAJIB TAG sekurang-kurangnya seorg blogger LELAKI dan seorg blogger PEREMPUAN dan make sure dieorg tahu...


4. Tinggalkan link entry korang kat ruangan comment entry ni...
- Wokey -

05 January 2011

Selamat Datang 2011

Walaupun N3 ni lmbt aku buat..Tpi AZAM tahun bru nk menuju kerajinan...apa agi...

Jari menari la jwp nya kat blog aku sendiri...

Aku harap tahun ni n seterusnya aku lebih tabah menghadapi cabara duniawi,dgn kerenah n ragam manusia.Kite tk ketahui apa niat d sebalik y berlaku,hnya ALLAH y mengetahui apa y tersurat n tersirat.

Kepada blogger2 teruskan ber blog

tulis la pe2 pong